Rólunk

Mivel foglalkozunk?

Az Incorpora Program legfőbb célja a munkaerő-piaci szempontból veszélyeztetett helyzetű álláskeresők elhelyezkedésének támogatása és társadalmi beillesztése integrációs mentoraink, valamint a hálózatunkhoz kapcsolódó civil szervezetek és együttműködő vállalatok elkötelezett, közös munkája által.

Az Incorpora az ERSTE Alapítvány és a La Caixa Alapítvány kezdeményezésével indult el civil szervezetek együttműködésében 2016-ban, azzal a céllal, hogy a veszélyeztetett helyzetű emberek elhelyezkedését támogassa. A Program nemzetközi szinten bizonyított módszertanra épül. 12 éve működik Spanyolországban, és a nemzetközi hálózat jelen van Portugáliában, Lengyelországban, Tunéziában és Marokkóban is. Magyarországon a Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. a szakmai munkák koordinálását biztosítja.

Mit kínálunk?

Az Incorpora egy sikeresen működő, nemzetközi módszertan alapján kialakított hálózat, mely ingyenes szolgáltatásokat kínál egy átfogó munkaerő-piaci folyamat keretében a különböző, diszkrimináció által veszélyeztetett álláskeresők és a felelős foglalkoztatást támogató munkáltatók számára egyaránt.

Tevékenységeink

  • Segítségnyújtás a toborzási feladatokban partnervállalataink számára; a felméréstől egészen a toborzás-kiválasztási és beillesztési folyamatig

  • Térítésmentes toborzási és munkaerő-piaci szolgáltatások a cégek és az álláskereső ügyfelek számára is

  • A hosszú távú munkahelymegtartás érdekében

  • Vállalkozás indításában való segítségnyújtás az önfoglalkoztatást tervezők számára

Állást keres?

Mentoraink ingyenes szolgáltatás keretében, egyénre szabott módszerekkel támogatják a munkaerő-piaci szempontból veszélyeztetett álláskeresőket a számukra optimális munkahely megtalálásában és megtartásában.

Vállalkozna?

Térítésmentes szolgáltatást nyújtunk azoknak is, akik az önfoglalkoztatás mellett döntenek. Segítünk a vállalkozóknak ötletük megfogalmazásában, a lehető legjobb finanszírozás megtalálásában és vállalkozásuk fenntartásában is.

Cégeknek

A felelősen gondolkodó vállalatok számára nyújtunk non-profit szolgáltatást, hogy megtaláljuk a leginkább alkalmas jelöltet az általunk támogatott célcsoport álláskeresői közül. Legyen Ön is társunk a befogadó társadalom kialakításában!

Az Incorpora szakértői hálózatban működik

Hálózatunkon keresztül a munkaadók egyszerre többféle célcsoportot is el tudnak érni. Az álláskeresők számára a hálózati működés előnye, hogy több szervezet munkáltatói állásajánlataihoz is hozzáférnek.

Az Incorpora teljes munkahelyi beilleszkedési szolgáltatást nyújt a vállalkozásoknak, amelyek segítik HR-osztályaikat a feladat elvégzésében, miközben hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez azok számára, akiknek a legjobban szüksége van rá.

Többféle célcsoporttal is foglalkozunk, kiemelten a pályakezdőkkel, nőkkel, megváltozott munkaképességűekkel, szegénységben élőkkel, életkorilag diszkrimináltakkal.

A program koordinátora

MÁLTAI GONDOSKODÁS NONPROFIT KFT.

A program koordinátori feladatait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által alapított Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft látja el, amely egyben a program résztvevőjeként is segíti az álláskeresők munkaerőpiaci integrációját.


Koordinátor: Végh Miklós

A hálózat tagjai

DIVERZITÁS ALAPÍTVÁNY

A Diverzitás Alapítvány alapértéke a társadalmi és természeti sokszínűség. 2008 óta dolgozunk Gödöllőn és térségében a hátrányból indulók munkaerő-piaci és társadalmi integrációja érdekében. Álláskereső ügyfeleink változatos háttérrel érkeznek hozzánk: pályakezdők, nők, megváltozott munkaképességűek, szegénységben élők és 50 év feletti munkavállalók egyaránt. Egyéni, személyre szabott tanácsadással és csoportos tréningekkel segítjük az álláskeresők elhelyezkedését, személyes és digitális platformok használatával egyaránt.


Munkatársak: Csapó Beatrix, Csibi Júlia

IMPACT HUB BUDAPEST

Az Impact Hub Budapest otthont nyújt egy diverz közösségnek és támogatja a pozitív társadalmi változásokat. Fontos számunkra a társadalmi hasznosság, fenntarthatóság, körforgásos gazdaság. Célunk, hogy a társadalmilag hasznos vállalkozások fejlesztésében aktívan részt vegyünk inkubációs, vagy akcelerációs programjaink során. Támogatjuk a társadalmilag nehezebb helyzetben lévő embereket, hogy vállalkozásokat hozzanak létre, mellyel önfoglalkoztatókká válnak.


Munkatársak: Sőregi Viktória

MÁLTAI GONDOSKODÁS 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által alapított önálló szervezet, mely az Egyesület működésével és céljaival összhangban végzi a munkaerő-piaci integrációra irányuló tevékenységét a foglalkoztatáspolitika eszközrendszerének alkalmazásával. A szervezet közhasznú tevékenységként kezdettől megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő, illetve bármilyen nehéz helyzetű személyek rehabilitációs foglalkoztatását végzi. Foglalkozunk nők munkaerő-piaci reintegrációjával, pályakezdők és életkoruk miatt diszkrimináltak segítésével is.


Munkatársak: Előd Ágnes, Meléndez-Pál Olman, Nagy Beatrix Tímea

MENHELY ALAPÍTVÁNY

A Menhely Alapítvány 1989-ben jött létre Budapesten, az első olyan független, világi szervezetként, melynek célja olyan emberek segítése, akik fedél nélkül, vagy lakásszegénységben élnek. Programjainkkal a helyzetük megváltoztatásán, a belőle fakadó hátrányok, ártalmak csökkentésén, valamint a hajléktalanná válás megakadályozásán, megelőzésén dolgozunk. A különböző modellprogramok, kísérleti projektek, prevenciós programok megvalósításával igyekszünk csökkenteni a rászorulók számát.


Munkatársak: Salfay Rita, Vajdovics Marianna

MOTIVÁCIÓ ALAPÍTVÁNY

A Motiváció Alapítványt Zalabai Péterné és több fogyatékos emberekkel foglalkozó szervezet hozta létre 1991-ben. Az alakulást követő két évben megalakult Támogató Szolgálat munkatársai Budapest egész területén segítik az otthonukban vagy ügyeik intézésben az arra jogosult fogyatékos személyeket, információt adnak segédeszközök beszerzéséről, szállítják ügyfeleinket speciálisan átalakított gépjárműveken. Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatásuk a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos személyek nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedését segíti elő a munkavállaló és a munkavállalói oldal számára nyújtott szolgáltatásain keresztül.


Munkatársak: Lublóváry Era Bella, Szendrei Andrea

TOP