Operátorrá válni

ERZSÉBET (MOLNÁR CSABA LÁSZLÓNÉ) MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ ÁLLÁSKERESŐKÉNT KÉRT ÉS KAPOTT SEGÍTSÉGET AZ INCORPORA PROGRAM KERETÉN BELÜL A TRAUMA AMBULANCIÁTÓL. MA OPERÁTORKÉNT DOLGOZIK. ŐT KÉRDEZTÜK AZ IDE VEZETŐ ÚTJÁRÓL, MUNKÁJÁRÓL.

– Hogyan kerültél kapcsolatba az Incorpora Programmal és a TraumaAmbulanciával?

–  A cég, amellyel munkaszerződésben állok, a  Rehabforce. Ők megváltozott munkaképességű munkavállalókat juttatnak álláslehetőséghez és így, rajtuk keresztül kerültem a Topgainers-hez, ahol jelenleg operátorként dolgozom. A Topgainers megteremtette azokat a feltételeket, amelyek segítségével lehetőségem nyílt az eredményes munkavégzésre.
De hogy még korábbról meséljem a történetem: Molnár Csillát, a TraumaAmbulancia munkaerő-piaci tanácsadóját egy volt kolléganőmön keresztül ismertem meg. Épp állást kerestem, segítségre volt szükségem, így ő ajánlotta nekem Csillát. Ő pedig meglehetősen gyorsan és hatékonyan hozzá is segített gyakorlatilag a mostani munkalehetőségemhez.

– Hová tartasz, mik a terveid, céljaid?

– Megváltozott munkaképességű munkavállalóként sajnos szűkösek a lehetőségeim. Szívesen  tanulok új munkafolyamatokat és viszonylag gyorsan alkalmazkodom új körülményekhez is. Rugalmasnak tartom magam munkavállalóként.

– Hogyan érintette a munkádat a koronavírus okozta helyzet?

– Épp a vészhelyzet előtt 2 héttel álltam munkába. Jó volt látni, megtapasztalni, hogy a munkaadóim milyen gyorsan reagáltak az új helyzetre. Felvetették a távmunka lehetőségét, amit én szívesen vállaltam, habár akkor még semmilyen tapasztalatom nem volt ezzel kapcsolatban.

A  karantén  ideje alatt így aztán a munkavégzés kapcsán is új tapasztalatokat szereztem. A munkaadóimmal való kapcsolattartást mindvégig tudtam emailben végezni. Nagyon fontos volt, hogy rugalmas munkaidőben dolgozhattunk. 200 percet minden nap le kellett dolgozni, az mindegy volt, hogy délelőtt, vagy délután.

– Mindezek a tapasztalatok milyen változtatásokat, lépéseket hoztak a munkádban, illetve ahhoz való hozzáállásodban?

– Azt gondolom, hogy a távmunka több lehetőséget adhat megváltozott munkaképességű álláskeresők foglalkoztatására, hiszen ha a technikai feltételeket a munkavállaló megteremti,  akkor otthon, a saját közegében kényelmesen  dolgozhat a munkavállaló a legtöbb szakmában. Saját magam tekintetében
elmondhatom, hogy mindig törekszem a megbízható és pontos munkavégzésre. Nem kell órákat fordítani a sokszor rendkívül fárasztó tömegközlekedésre, ami lehet akár 2,5 – 3 óra is naponta.
Viszont tény, hogy időnként hiányzik  a személyes találkozó a kollégákkal.

Azt hiszem,  mérlegelni  kell. A távmunka mellett sokkal több ideje marad az embernek, ha elvégezte a napi munkáját a személyes ügyek intézésére, és szabadidős tevékenységek folytatására. Ugyanakkor mentálisan szükség van a kollégákkal való fizikai kapcsolatra is.

Share Article
TOP