Interjú Teszák Almával, ELDERLILY alapítójával

MINI INTERJÚ ROVATOT INDÍTOTTUNK AZOKKAL A MUNKAVÁLLALÓKKAL, VAGY MUNKAADÓKKAL, AKIK AZ INCORPORA MAGYARORSZÁG PROGRAMMAL KARÖLTVE TALÁLTAK MEGOLDÁST A VÁLLALKOZÁSUK, A CÉGÜK VAGY AZ ÁLLÁSUK KAPCSÁN.

Alma korábban már dolgozott az idősgondozás területén. Most saját vállalkozásának égisze alatt is egy, az idősek életmódjához kapcsolódó brand építését tűzte ki célul. Ebben segített és segít neki vállalkozásfejlesztő programjával az Incorpora Magyarország, valamint az Impact Hub Budapest.

A folyamat elején jár, jelenleg a csapatát építi. Ötletének és egyben vállalkozásának a neve Elderlily, a célja pedig, hogy az idősgondozás területét megreformálja. Hiszen, szerinte, lehetne ezt úgy csinálni, hogy mindenkinek, tehát a szociális gondozóknak és a segítségre szorulóknak is jobb legyen.

– Hogyan kerültél kapcsolatba az Incorpora Projekttel?

Facebookon a ‘Social Business Buddies’ csoportban dobta be valaki az Incorpora programot és mivel régóta kerestem valamilyen segítséget a cégem elindításához, körülbelül 3 perccel később már jelentkeztem is. A képzések pedig  az Impact Hub Budapest irodában zajlottak.

– Milyen vállalkozói képzésen vettél részt és az mennyiben volt hasznos számodra?

Először az Incorpora képzésein, később az Impact Hubban egyéni tanácsadásán volt szerencsém részt venni.

A képzés számomra legfontosabb hozadéka, hogy segített átlátni, hogy az ötlettől a megvalósításig milyen lépéseken keresztül lehet eljutni. Kezdeti stádiumú ötletnél, vállalkozásnál ez a legfontosabb első lépés.

– Mikor és hogyan kezdted a vállalkozásod?

Az ötlet már majdnem 5 éve megszületett, de végül 2019 ősszel kezdtem el komolyan foglalkozni vele. Azóta keresem a megfelelő embereket magam köré.

Korábban dolgoztam az idősgondozás területén és úgy érzem, lehetne ezt másképp is csinálni.  Úgy, hogy a szociális gondozóknak és a  segítségre szorulóknak is könnyebb és  jobb legyen. Azt gondolom, ez egy olyan terület, amiben rengeteg a még kiaknázatlan lehetőség.

– Pontosan hol tartasz most az ötleted megvalósításában? Hogyan kell az Elderlilyt elképzelni?

Az Elderlily platformja egy honlap ( http://www.elderlily.hu/ ), ahol az egyik oldalról az  ápolók, gondozók, másik oldalról pedig a segítségre szoruló idősek, vagy családtagjaik megtalálhatják egymást. Később ezt szeretném bővíteni, részletezni konkrét,  idősgondozáshoz kapcsolódó szolgáltatásokkal.

A honlap már elérhető, de folyamatosan fejlesztjük. Jelenleg a gondozókról töltjük fel az információkat.

– Hogyan érinti a vállalkozásod a vírushelyzet? Kezdeti stádiuma ellenére kellett valamin változtatni emiatt?

Úgy gondolom, a vírus magát az elképzelést nem különösebben befolyásolta. Eddig is törekedtem a biztonságra, leinformálhatóságra. Épp ez az egyik innovációja az oldalnak, hogy nyilvános visszajelzések születnek majd a gondozókról, így nagyobb biztonsággal választhatja ki magának mindenki a megfelelő segítséget.

Nyilvánvaló, hogy az emberek bizonytalanabbá váltak, félnek a vírustól, fertőzéstől, ráadásul a célcsoportom nagy része a veszélyeztetett korosztályba tartozik. Viszont a kórházkiürítesek kényszerhelyzetbe hozták az embereket.

Meglátjuk, hogyan fog a piac reagálni erre.

Share Article
TOP