Interjú Krolikowski Eszterrel – egyetemistával, Decathlon dolgozóval

ÚJ ROVATUNKBAN AZOKKAL A MUNKAVÁLLALÓKKAL, VAGY MUNKAADÓKKAL BESZÉLGETÜNK, AKIK AZ INCORPORA MAGYARORSZÁG PROGRAMMAL KARÖLTVE TALÁLTAK MEGOLDÁST A VÁLLALKOZÁSUK, A CÉGÜK VAGY AZ ÁLLÁSUK KAPCSÁN.

Eszter egyetemi évei előtt találkozott már a bátyja révén az Incorpora Programmal, melynek kezdeményezői a LaCaixa Foundation és az Erste Stiftung. Sikerült akkor is munkához jutnia egy időre.  Majd mikor  elkezdte egyetemi tanulmányait, mellette ismét szüksége lett állandó keresetre, tehát egy újabb munkára. Így megint az Incopora Programhoz fordult és segítségével most a Dacathlonnál dolgozik.

Hallgassátok szeretettel az Eszterrel készült videóinterjút, majd ezt kiegészítve  elolvashatjátok válaszait annak kapcsán, hogy az utóbbi hónapok hogy hatottak a munkájára, körülményeire.

Íme:

– Hogyan érintette az állásodat a koronavírus okozta helyzet? 

– A koronavírus miatt bezártak a Decathlon áruház, viszont a cég nagy hangsúlyt fektetett a dolgozói megtartására és arra, hogy készen álljunk az újranyitásra. Online folyamatosan tudtak vásárolni az emberek, így az ilyen típusú rendelések megtöbbszöröződtek. Szerencsére mostanra már meg tudták nyitni az összes áruházat, így szépen lassan visszatérünk a régi kerékvágásba.

– A karantén milyen változtatásokat, lépéseket hozott a munkádban, illetve mentálisan és fizikailag a munkavégzés során? 

– A cég két lehetőséget ajánlott nekünk, dolgozóknak a karantén alatti munkavégzés kapcsán. Egyrészt online képzésekkel tudtuk elmélyíteni a különböző sportok és a hozzájuk tartozó termékek ismereteit, másrészt a hatvani regionális raktárba mehettünk online rendeléseket előkészíteni és csomagolni. Én részt vettem több online képzésen és volt lehetőségem 2 napot Hatvanban is segíteni.

Mentális segítséget is kaptam a munkáltatómtól. A részlegvezetőmmel és a részlegen dolgozó munkatársaimmal rendszeresen videochaten beszélgettünk az áruházak és a cég aktuális helyzetéről és arról, hogy ki hogyan érzi magát, hogyan viseli ezt a szituációt. Egyszer még egy közös virtuális futást is beszerveztünk. Ezek a lehetőségek nemcsak az anyagi helyzetünk fenntartását illetően, de mentálisan is megnyugtatóak voltak.

//

Eszter met the Incorpora Program before her university years, through her brother. The Incorpora Program initiated by LaCaixa Foundation and Erste Stiftung. Eszter managed to get a job for a while. Then, when she started her university studies, she needed a steady salary again, so another job. Eszter turned to the Incopora Program again and now she has a part-time job at Dacathlon.

Watch this video interview with Eszter with love. After it you can read her answers about how the last months have affected her work and circumstances.

– How has the situation caused by the coronavirus affected your job?

– My workplace Decathlon stores have closed because of the Coronavirus situation, but the company put a lot of emphasis on retaining its employees and getting ready to reopening. People were able to shop online continuously and so these types of orders multiplied. Luckily the stores have been able to open now, so slowly we’re getting back to business as usual.

– What changes and steps did the quarantine bring to your work mentally and physically during your work?

– The company offered us two options for working during quarantine. On one hand, we were able to deepen our knowledge of various sports and products through online trainings, and on the other hand we were able to go to the regional warehouse in Hatvan to prepare and package online orders. I attended several online trainings and had the opportunity to help for 2 days in Hatvan as well.

I also received mental help from my employer. I had regular video chats with the head of our department and colleagues about the current situation of the stores and the company and who feels how and how he or she bears this situation. We once even recruited a shared virtual run. These opportunities were not only reassuring in terms of maintaining our financial position, but also mentally comforting.

Share Article
TOP