Interjú Ivano Ribettel, a Tekno Point ügyvezetőjével

Vállalatuk, a Tekno Point Kft. az Incorpora Program segítségével jut munkaerőhöz

Legújabb rovatunkban immár azon vállalatok, cégek vezetőivel készítünk interjút, melyek együttműködtek az Incorpora Programmal és ennek segítségével tudtak állást ajánlani munkakeresőknek. Az Incorpora Program kezdeményezői az Erste Stiftung és a La Caixa.

– Mit kell tudni a Tekno Pointról annak, aki nem hallott még róla, nem találkozott veletek?

– Tekno Point Kft. ( www.tpk.hu ) 26 éve üzemel a magyar piacon. Cégünk klíma- és légtechnikai eszközök, központi porelszívással, valamint háztartási és ipari ventillátorok kivitelezésével és kereskedelemével áll megrendelői rendelkezésére.

Az értékesítés több csatornán keresztül folyik, ez pedig garantálja széleskörű piaci jelenlétünket. Legfőbb célunk, hogy partnereink számára a komfort a mindennapjaik részévé váljon, emelve életszínvonalukat.

Kereskedelmi tevékenységünk alapját az olasz gyártókkal való közvetlen kapcsolat, és a hazai viszonteladói hálózaton keresztül történő nagykereskedelmi értékesítés képezi. A termék kiválasztásának első pillanatától a vásárlásig, sőt az azt követő időszakban is figyelemmel követjük ügyfeleink igényeit. Minőségi és technológiai szempontból is a legjobb megoldást nyújtják lakossági és kereskedelmi használatra egyaránt.

– Hogyan kezdődött az Incorpora Programmal, illetve a Traumaambulanciával való együttműködésetek?

– Korábban is szoros kapcsolatban álltunk a Traumaambulancia alapító elnökével, Krausz Csillával. Ez az egyesület is az Incorpora Program tagja. Általuk ez év elején hallottam erről a programról, amely felkeltette az érdeklődésemet, mert az utóbbi időben elég nehezen találtunk megfelelő munkaerőt. A program segítségével viszont az első elhelyezés márciusban meg is történt.

– Miben látjátok ennek az együttműködésnek az értékét?

– Az Incorpora Program leveszi a vállunkról a terheket, hisz mikor munkaerőre van szükségünk, nincs más teendőnk, mint ezt az igényünket jelezni a Traumaambulancia felé. Megadjuk a pozíció paramétereit és ők a lehető leggyorsabban küldenek jelölteket. A mi feladatunk a kiválasztás marad és nem kell foglalkoznunk a hirdetésekkel, a rengeteg ember meghallgatásával, mert már a pozícióra leginkább megfelelőkkel kötnek össze bennünket.

– Mit gondoltok, hosszú távon milyen irányba mozdul a hagyományos és az alternatív, módon igényelt munkaerő szükségessége, aránya?

Eddig hirdetéseken keresztül kerestünk megfelelő munkaerőt, ami rengeteg időt emésztett fel, tehát az együttműködés számunkra nagy könnyebbséget jelent. Azzal a segítséggel, amit az Incorpora Program nyújt, energiát spórolunk meg, melyet más területekbe fektethetünk.

Share Article
TOP