Interjú Egyed Ivettel, a Humancell operatív vezetőjével

A HUMANCELL SZÖVET- ÉS SEJTBANK AZ EGYSZÜLŐS KÖZPONT SEGÍTSÉGÉVEL AZ INCORPORA PROGRAMON KERESZTÜL IRÁNYÍTOTTAN JUTOTT MEGFELELŐ MUNKAERŐHÖZ. AZ INCORPORA PROGRAM KEZDEMÉNYEZŐI AZ ERSTE STIFTUNG ÉS A LA CAIXA.

– Mit érdemes tudni a Humancellről és mi a te feladatod a vállalaton belül?

– A Humancell Technology Kft. egy egészségügyi szolgáltató.  Többféle profillal vagyunk jelen a hazai piacon. Van őssejtbankunk, ivarsejtbankunk, illetve andrológiai járóbetegellátással is foglalkozunk. Én operatív vezetőként helyezkedem el a cégen belül, mely elég sokrétű feladatokat jelent a mindennapokban. Foglalkozom többek között a megüresedett pozíciók betöltésétől az ügyfélszolgálat vezetésén át, a vállalaton belüli különböző divíziók összekapcsolásával és közvetítek a tulajdonosok és a beosztottak között.

– Hogyan kerültél kapcsolatba az Incorpora Programmal?

– Egy munkatársam hívta fel a figyelmem az Egyszülős Központra, akik az Incorpora Program egyik társszervezete. Mivel az Incorpora Program alternatív munka- és munkaerő-közvetítéssel foglalkozik egyének és vállalatok felé is, így élni szerettünk volna a lehetőséggel. Az együttműködés mindvégig nagyon gördülékenyen zajlott.

Az általunk meghirdetett pozícióban korábban, a hagyományos munkaerő keresési módszerekkel sajnos nagy volt a fluktuáció, illetve nehezen találtunk hosszú távon is megfelelő jelöltet. A program által  közvetített munkakeresőket viszont mind alkalmasnak találtuk a pozíció betöltésére, így egyszerre több új alkalmazottat is fel tudtunk venni.

– Miben látod ennek az együttműködésnek az értékét?

– Egyszerűen és gyorsan sikerült megfelelő munkaerőt találni anélkül, hogy rengeteg önéletrajzon és interjún kellett volna átrágni magunkat. A hagyományos állásközvetítő portálok alapszolgáltatásai arra tökéletesek, hogy minél több jelentkezőt lásson a munkáltató, vagy a HR-es kolléga, azonban az Incorpora Programon keresztül már szűrve kaptuk azokat a jelentkezőket, akiket kifejezetten az adott pozíció érdekelt,  az önéletrajzuk alapján pedig megfeleltek az általunk támasztott elvárásoknak is.

– Mit gondolsz, hosszú távon milyen irányba mozdul a hagyományos és az alternatív módon igényelt munkaerő szükségessége, aránya?

– Úgy látom, hogy egyre nagyobb szüksége van a vállalatoknak az ilyesfajta segítségre, programokra, melyek időt, pénzt és energiát spórolnak számunkra, a teljes folyamat pedig sokkal személyesebben zajlik.

Share Article
TOP